STRESS & DEPRESSION

Stress: Stress er ikke en sygdom, men en fysisk og psykisk tilstand, der kan opstå, hvis man gennem længere tid har stået over for store krav og udfordringer, som man har oplevet ikke at kunne håndtere. Oftest ses stress i forbindelse med arbejdslivet, men også skilsmisse, nyt arbejde, arbejdsløshed, et krævende studie eller lignende kan forårsage stress. Hvis den opleves gennem længere perioder, kan den føre til en depression.

Depression: Vi kan alle i perioder være energiforladte, have søvnbesvær, være irritable, triste, lide af større eller mindre skyldfølelse. Er det en forbigående tilstand, skal du ikke bekymre dig. Men er det mere vedvarende, kan det være tegn på en depression. En del mennesker søger ikke hjælp ved en depression, fordi de tolker den som stress, sorg eller en livskrise, andre kan ikke overkomme det og nogen føler sig skamfulde eller svage ved at tale om det. Omkring 500.000 danskere bliver ramt af en svær depression i løbet af deres liv.

Jeg har succes med at bruge stress coaching, så du undgår at aflevere en sygemelding til din arbejdsgiver.

Stressrådgivning bruges til dig der allerede er stressramt og sygemeldt. Denne tilstand er alvorlig og du rådgives og undervises i, hvordan du tager hånd omkring dig selv i denne akut situation.

Nedtrykthed og depression er forskellige fra person til person, og det kan bunde i mange ukendte faktorer. Coaching og terapi kan ofte hjælpe dig ud af situationen som du er kommet i. Ved depression er der kommet ubalance i samarbejdet mellem forskellige hjernecentre. Eksempelvis vil stress og forskellige psykologiske belastninger, vi er udsat for, påvirke denne balance. Læs mere her