Skip to main content
Skænderiet | Skændes vi for meget?

Stop skænderiet – sådan kommer i videre…

Skænderiet. De fleste par er udmærket klar over, når konfliktmønsteret begynder at vise sig, og man endnu en gang er på vej ud i et opslidende skænderi med sin partner. Man føler sig magtesløs og tomhændet og har desperat brug for værktøjer, til at finde tilbage til hinanden uden at skændes.

Skænderiet starter, og det er næsten ikke til at holde ud. Det ser ikke ud til at kan stoppe op i tide, og undgå endnu en konflikt med råberi, gråd og i hvert fald sårede følelser.

Det som parterapi tilbyder er, at stoppe mønsteret af skænderiet, og præsenterer brugbare værktøjer. Parterapi hjælper par til, at forstå de mønstre som fastlåser forholdet. Det giver forståelse for at det er dette mønster man som par ryger ind i ved en konflikt, der er fjenden.

Som udgangspunkt er der som sådan ikke er noget i vejen med nogen af parterne i forholdet. Det er derfor først og fremmest mønsteret der arbejdes med. Vi ser altid hinanden som fjender når vi ryger i en konflikt, og ikke fokus på mønsteret der igen og igen gentager sig. I terapien handler det derfor om at blive et team om konflikterne og mønsteret i skænderiet. Herefter kan man begynde at samarbejde som et par og ikke som modstandere.

Jeg hjælper som terapeut også med at kigge på, hvad hver især har brug for i forholdet, og underviser jer i hvordan man kan gøre sig tydelig omkring behovene overfor sin partner.

I parterapien lærer I at stoppe skænderiet

I får et let og forståeligt sprog, så I kan begynde at kommunikere kærligt sammen igen

Der undervises også i, at lære at vende sig mod sin partner og få hjælp til at blive set og hørt omkring de sårbarheder man har og gerne vil dele med og mødes i af vores partner. Dette eliminerer mønsteret og bryder de “forbandede konflikter”

Forskningen viser at det er ved at vove at vise hvem vi er, at turde være os selv og vise de dyrebareste sårbarheder til hinanden, at det er der vi som par mærker dybden af relationen, det er der vi finder hinanden. Når vi kan det viser det sig, at vi kan både reparere problemerne i forholdet, men også løse alle konflikterne.

Det er der vi etablerer den dybe tillid til hinanden. Så parterapi er en fantastisk mulighed, til at få fyldt værktøjskassen op med nyttige redskaber til at få et dejligt og kærligt forhold. Sammen i afslappede omgivelser, findes kærligheden. 

 

Morten Friis Jessen, Exam.og certificeret Par- og Psykoterapeut

Kontakt specialist og parterapeut

    Dit navn (skal udfyldes)

    Din e-mail (skal udfyldes)

    Emne

    Din besked