Skip to main content
Ressourcer

 Stress & Depression

Når stress opstår

Stress er ikke en sygdom, men en fysisk og psykisk tilstand, der kan opstå, hvis man gennem længere tid har stået over for store krav og udfordringer, som man har oplevet ikke at kunne håndtere.

Oftest ses stress i forbindelse med arbejdslivet, men også skilsmisse, nyt arbejde, arbejdsløshed, et krævende studie eller lignende kan forårsage stress.

Hvis den opleves gennem længere perioder, kan den føre til en depression. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på kroppens signaler.

Tag kroppens signaler meget alvorlige. Vores kroppe er yderst intelligente og er udstyret til at udseende klare og tydelige signaler til os, om vi overpræsterer.

Kropslig smerte, hukommelsessvigt, søvnløshed, høj puls, hjertebanken, høj irritations niveau er alt tydelige signaler om at vi overpræsterer over længere tid.

Overhører vi disse tegn eller slår dem hen, kan disse stress symptomer starte en farlig lavine.

Når depression rammer os 

Vi kan alle i perioder være energiforladte, have søvnbesvær, være irritable, triste, lide af større eller mindre skyldfølelse. Er det en forbigående tilstand, skal du ikke bekymre dig. Men er det mere vedvarende, kan det være tegn på en depression.

En del mennesker søger ikke hjælp ved en depression, fordi de tolker den som stress, sorg eller en livskrise, andre kan ikke overkomme det og nogen føler sig skamfulde eller svage ved at tale om det. Omkring 500.000 danskere bliver ramt af en svær depression i løbet af deres liv. 

Jeg har succes med at bruge stress coaching, så du undgår at aflevere en sygemelding til din arbejdsgiver.

Min stressrådgivning bruges også til dig der allerede er stressramt eller sygemeldt. Denne tilstand er alvorlig og du rådgives og undervises i, hvordan du tager hånd omkring dig selv i denne akut situation.

Jeg hjælper med at håndtere nedtrykthed og depression som er forskellige fra person til person, og kan bunde i mange ukendte faktorer. Coaching og terapi kan ofte hjælpe dig ud af situationen som du er kommet i.

Ved depression er der kommet ubalance i samarbejdet mellem forskellige hjernecentre, og eksempelvis vil stress og forskellige psykologiske belastninger, vi er udsat for, påvirke denne balance. Læs mere her

.

Alle henvendelser behandles 100% anonymt – Kontakt mig idag for en gratis forsamtale